VISITA DEL HBLE. SR. CARLES CAMPUZANO I CANADÉS
Conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya


Dimecres 7 de Juny de 2023, EL TURÓ. Salut mental va rebre la vista del Hble. Sr. Carles Campuzano i Canadés, Conseller de Drets Socials, de la Generalitat de Catalunya, la Il·lma. Sra. Marta Segura i Bonet, Directora General d’Autonomia Personal i Discapacitat i la Sra. Lluïsa Nicolau, Coordinadora territorial de serveis socials, així com  l’Il·lustre Sr. Ramon Zaballa i Segura, Regidor de Drets Socials i la Sra. Montse Domènech, Directora de serveis socials, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.
El motiu va ser donar a conèixer a la conselleria l’afectació de les retallades en l’àmbit social i la insuficiència de recursos sociocomunitaris d’atenció a la salut mental que afecten principalment a l’atenció especialitzada a les famílies (SAF), la inclusió social i comunitària, que requereix d’una ampliació del servei de Club Social (SISC) i una greu problemàtica que pateix la comarca, des de fa molts anys, en la manca absoluta d’habitatge protegit (Llars amb suport i residència) per a persones amb problemes de salut mental, que impedeix desenvolupar el dret a l’autonomia personal.  
En la sessió de treball posterior es va plantejar la necessitat de fer una revisió tan del model del servei d’inserció sociocomunitària / Club social (incrementant les prestacions i programes, horaris d’atenció, ràtios de professionals, salaris i dotació econòmica) com el desenvolupament urgent cap a la concertació dels SAFE en salut mental, de la cartera de serveis socials d’atenció pública.
Per altra banda, es va poder presentar l’estructura de serveis de salut mental comunitària aconseguida a través de l’esforç i gestió de les famílies, de persones amb trastorn mental, i la capacitat d’incidència i transformació social, com entitat declarada d’utilitat pública, durant els seus 35 anys d’història.
Cómo sacar partido a tu forma de ser. Rosa Rabbani, doctora en Psicología Social.
DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

Amb el lema “Juguem net amb la discapacitat” el dia 3 de desembre la Comissió Municipal pel Benestar de les Persones amb discapacitat inaugura el Dia Internacional de les persones amb discapacitat, amb una exposició “Capacitats 2022” i una mostra d’entitats on enguany col·labora la Laia Rovira , dissenyadora i creadora de la marca de roba “MontCala”.
DINÀMIQUES ALS INSTITUTS

Des de fa uns anys estem treballant amb el projecte “I tú què en saps de salut mental?” que consisteix en portar a terme unes dinàmiques als instituts i centres educatius per treballar la prevenció, sensibilització i la lluita contra la discriminació i  promoció de la salut mental.
Aquest any en el marc del PICES, s’han realitzat 19 dinàmiques en els centres educatius.
FIRA VOLUNTARIAT

Les entitats donen a conèixer els seus projectes i la tasca que es realitza des del voluntariat amb una fira organitzada per l’Oficina del Voluntariat i les entitats de la Taula del voluntariat. La I Fira de mostres d’entitats de voluntariat se celebra el dia 23 d’octubre a la rambla de Sant Francesc
VISITA CENTRE DE DIA JAUME NICOLÀS

El dia 4 de novembre el grup de les treballadores socials de l’Alt Penedès van visitar el Centre de dia Jaume Nicolàs gestionat per la Fundació Pinnae.
VISITA CENTRE DE DIA JAUME NICOLÀS

El dia 4 de novembre el grup de les treballadores socials de l’Alt Penedès van visitar el Centre de dia Jaume Nicolàs gestionat per la Fundació Pinnae.
ACTE RENOVACIÓ ADHESIÓ TAULA PER LA SALUT MENTAL ALT PENEDÈS

Els representants de la Taula per la Salut Mental de l’Alt Penedès, s’han reunit aquest 20 d’octubre amb un acte on hi han participat les entitats implicades, la directora del Pacte Nacional per a la Salut Mental, Magda Casamitjana, el regidor de Drets Socials de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa i el Consell Comarcal d’Atenció a les Persones, Jordi Ferrer, per tal de renovar l’adhesió de les 19 entitats implicades amb els objectius marcats.
VISITA PRESIDENTA FEDERACIÓ SMC

El dimarts dia 27 de setembre, la Junta Directiva del Turó. Salut Mental. Associació de Familiars i Amics, es va reunir amb la presidenta de la Federació Salut Mental Cataluya, Enriqueta Vidal i la vocal de la Junta Executiva, Mercè Martín.
Per una millor coneixença mútua i per valorar la retallada econòmica actual.
CELEBRACIÓ DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL

El dia 8 d’octubre va ser el Dia Mundial de la Salut Mental i ho vam celebrar amb un torneig de Tenis Taula i amb un dinar de germanor.